Trailer

Heseblesende virtuos trailer til George Millers Mad Max: Fury Road

I dag ble det sluppet en ny teaser til Mad Max: Fury Road, George Millers nytolkning av sitt eget Mad Max-univers. Den sementerer alt som var lovende med første trailer.

De første glimtene fra den postapokalyptiske actionfilmen ble sluppet i sommer, og den gang skrev Montages-redaktør Karsten Meinich: «Det er lite vi får se av rollefigurene, utover hvordan de behersker actionbevegelser, men gjennom ansiktsuttrykkene og rammene de er satt i, føles den forblåste håpløsheten fra originaltrilogien erstattet med en slags aggressiv intensitet i Fury Road

Dette forsterkes ytterligere i den nye traileren. Mange av de samme actionglimtene fra første trailer repeteres, men tempoet er tonet noe ned i starten. Det gir oss anledning til å se litt mer av rollefigurene i tillegg til noen faktiske dialogkutt. Ikke fra Mad Max (Tom Hardy) selv, men fra Charlize Therons rollefigur. Litt flere ansikter, litt mindre rustbolker og eksplosjoner med unntak av en gigantisk pyrofest midtveis. Og så kulminerer det hele i en episk støvsky som kunne vært hentet rett ut fra Ridley Scotts Prometheus, der både kjøretøyer og mennesker virvles opp og rundt gjennom en slags bullet time-aktig fotografi. Gud bedre.

Mange fra min generasjon har et voldsomt sterkt og nostalgisk forhold til originaltrilogien, kanskje spesielt den kompromissløse andrefilmen Mad Max: The Road Warrior (1981). Det var derfor bedrøvelige nyheter da Mel Gibson ikke fikk anledning til å gestalte den ikoniske tittelrollen på nytt. Mange – inklusive undertegnede – hadde elsket å se en aldrende, furet og værbitt Mad Max klamre seg gjennom det dystopiske ørkenlandskapet. Men Tom Hardy er ingen dårlig erstatning. I tillegg er det så mye snacks på bildesiden og forhåpentligvis lydsiden (musikken skal skrives av ex-DJ Junkie XL aka Tom Holkenborg) at det er vanskelig å ikke bli litt varm i skinnjakka allikevel.

Hva tror dere? Vil den klare å leve opp til arven fra de foregående filmene? Eventuelt ta den enda lenger (førstefilm preges tross alt av sitt lave budsjett, mens tredjefilmen nesten vakler over i fantasy-territorium).

Mad Max: Fury Road har norsk kinopremiere 15. mai 2015.

*

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Av alle 80 og 90-talls remakene, rebootene og oppfølgerne som kommer til neste år så er det nok denne jeg ser mest frem til, takket være denne fantastiske traileren – wow.

  2. Eirik sier:

    For en trailer! De som forsøkte gjenopplive Terminator universet i forrige uke, se og lær! Men det er selvsagt en fare for at det her er «moneyshots» og at filmen ikke lader opp en god historie til dette deilige spetakkel. «Road Warrior» er en av de bedste actionfilmer jeg noen gang har sett. «Thunderdome» synes jeg er vakker på sin måte, om ikke akkurat en stor film. Tina Turner har vel pensjonert seg? En dubstep versjon av We Dont Need Another Hero er noe jeg ikke vil se i denne nye filmen. Det hadde gjort seg med en gal og aldrende Mel Gibson med her, fordi den her filmen vil nok fungere aller best, hvis den klarer og balansere akkurat på grensen av galskapen vi ser i traileren. Simpelthen at George Miller mister kontrollen, og kjører vilt på….glem det teknisk perfekte, la råskapen komme ut og skylle over lerretet.

  3. Geir J. Olsen sier:

    What Eirik said!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>