Her er traileren til Deep Water – Adrian Lynes comeback som regissør

Regissør Adrian Lyne avsluttet 1980-tallet som en av de hotteste filmskaperne i Hollywood, med suksesser som Flashdance og Fatal Attraction under beltet. I løpet av 1990-tallet befestet han sin posisjon som den erotiske thrillerens mester, men siden Unfaithful i 2002 har det vært stille. Frem til denne våren, når han som 81-åring vil gjøre comeback med Deep Water, som denne uken fikk sin første trailer.

Under Oscar-utdelingen i 1988 mottok Bernardo Bertolucci regiprisen for Den siste keiseren, og blant de fire andre nominerte som ble sittende å applaudere tappert (men skuffet) er Adrian Lyne – den britiske filmskaperen som etter en rekke imponerende reklamer og kortfilmer på 1970-tallet ble hentet til Hollywood for å lage Foxes i 1980, hans spillefilmdebut. Lyne var Oscar-nominert for Fatal Attraction, som hadde spilt inn hele $320 millioner på kino i 1987, og bare noen år tidligere hadde han også opplevd enorm suksess med Flashdance, som solgte billetter for over $200 millioner.

Lyne var ikke da bare på toppen av sin egen karriere og popularitet, men surfet i tillegg på en sjangerbølge som hadde stor publikumsappell, også langt inn på 1990-tallet: den erotiske thrilleren. Men tidene endrer seg, og utover på 2000-tallet virker denne subsjangeren sjeldnere og sjeldnere å bli satt i produksjon – tilfeldigvis da også samtidig som Adrian Lyne ble inaktiv som filmskaper.

Men populariteten til filmer som Fifty Shades of Gray-trilogien og David Finchers Gone Girl, samt «mindre» titler som Paul Feigs A Simple Favor, har vist at et voksent publikum fortsatt ønsker seg spenningsfilmer med erotisk ladede plott og psykologisk ambivalente rollefigurer, og i denne tidsånden har altså Adrian Lyne omsider fått stablet en film på bena igjen – og Deep Water er ingen hvilkensomhelst idé; det er en adaptasjon som bygger på sjangerforfatter extraordinaire Patricia Highsmiths roman fra 1957.

I den ferske traileren nedenfor ser vi at Lyne virker å være tilbake i toppform, og med en inspirert duo foran kameraet som oser av undertrykt kjemi og blikk for hverandre – Ben Affleck og Ana de Armas, som innledet et forhold etter at filmen var spilt inn – fremstår Deep Water høyst sjangertro. Vi noterer oss også at Euphoria-stjernen Jacob Elordi er å finne i en birolle, og den kanskje mest gledelige overraskelsen (for de som ikke vet om det fra før av): Euphoria-skaper Sam Levinson er en av to manusforfattere som har adaptert Highsmiths bok for Adrian Lyne.

Så her tror vi det vil bli mye å glede seg over – selv om Deep Water sendes rett på strømming, med premiere 18. mars på Hulu i USA og Amazon Prime i resten av verden. Både teaseren og hovedtraileren er limt inn nedenfor.

*