Fantastisk første trailer til Gullpalme-vinner Blå er den varmeste fargen

Første trailer til årets overlegent beste film til nå, den franske Gullpalme-vinneren Blå er den varmeste fargen, er endelig klar.

Regissør Abdellatif Kechiches sensasjon av en film får kinopremiere i hjemlandet 9. oktober, og som første smakebit frem mot lanseringen har nå den franske traileren blitt sluppet på nettet. For oss som var i Cannes og hadde muligheten til å se filmen, bærer denne traileren med seg gjensynets glede – som å treffe et kjært familiemedlem etter mange år vekk fra hverandre.

Høres kanskje litt too much ut å beskrive det sånn, men Blå er den varmeste fargen er en helt enestående nær og intens film som bringer oss tett på menneskene i fortellingen i så overveldende grad at man virkelig føler at man kjenner dem. Så å se scenene fra Adèles liv – filmen originaltittel er La vie d’Adèle – igjen i denne traileren, er omtrent akkurat slik som beskrevet over.

For dere som skal møte filmen med ferske øyne når den får norsk premiere i november; her er en trailer som både byr på mange av filmens ikoniske øyeblikk, samtidig som den ikke avslører eller spolerer et eneste element. Det er bare å glede seg: