Ezra Miller trekkes mot J.K. Rowlings univers

Forrige uke kunne vi rapportere at Katherine Waterson skal spille den kvinnelige hovedrollen i filmen Fantastic Beasts and Where to Find Them, løst basert på J.K. Rowlings bok ved samme navn, og satt til samme univers som Harry Potter.

I dag ble det offentliggjort at Ezra Miller blir å se i rollen som Kredan, og i tillegg har Warner Bros. kontaktet skuespillerne Alison Sudol, Josh Gad og Michael Cera – som alle skal være aktuelle for filmen. De to sistnevnte konkurrerer visstnok om rollen som hovedkarakterens nemesis.

Karismatiske Miller har tidligere imponert stort i filmene Afterschool, We Need to Talk About Kevin og The Perks of Being a Wallflower. Rollebesetningen – som også inkluderer Waterson og Oscar-vinner Eddie Redmayne – styrker inntrykket av at regissør David Yates (de fire siste Potter-filmene) har kunstneriske ambisjoner med prosjektet.

Fantastic Beasts and Where to Find Them er i utgangspunktet en fiktiv lærebok i Harry Potter-universet, som ble utgitt som en spin-off ved siden av Potter-serien, til inntekt for veldedige formål.

Filmen får sannsynligvis kinopremiere mot slutten av 2016.