Eva Green og Emmanuelle Seigner klare for ny Polanski-thriller skrevet av Olivier Assayas

På tross av sine 83 år, hviler ikke Roman Polanski på laurbærene. Nå skal regissøren i gang med den psykologiske thrilleren Based on a True Story, skrevet sammen med Olivier Assayas, og med Eva Green og Emmanuelle Seigner i hovedrollene.

Filmen blir en adaptasjon av Delphine de Vigans kritikerroste roman D’apres une histoire vraie, og materialet virker som skapt for Polanski: En forfatter (Seigner) får livet og psyken satt ut av spill når hennes liv invaderes av en besatt kvinne (Green). Bitter Moon møter Repulsion møter De Palmas Passion? Det er lov å håpe.

Variety melder at finansieringen av Based on a True Story kom på plass i forbindelse med filmmarkedet i Toronto denne uken, og bransjebladet skriver samtidig at innspillingen starter allerede nå i november. Handlingen vil utspille seg i Paris, og dialogen blir franskspråklig – som også Polanskis forrige film Venus in Fur (2013) var.

Emmanuelle Seigner er som kjent Polanskis kone og muse, og er således ikke overraskende å finne i rollegalleriet, men ideen om å plassere Eva Green i et Polanski-univers er riktig så inspirert. Nesten rart det ikke har skjedd tidligere.

Vi krysser fingrene for at samarbeidet mellom Assayas og Polanski vil bære kreative frukter for den aldrende regissøren, og at Based on a True Story kan bli klar til Cannes-festivalen neste år.