Er thrilleren Gone Girl med Reese Witherspoon David Finchers neste prosjekt?

David Fincher har brukt mesteparten av 2012 på å utvikle og delvis regissere Netflix-serien House of Cards. Ettersom den andre delen av Millennium-trilogien, The Girl Who Played With Fire, fortsatt hviler i limbo, er det gledelig at han knyttes opp mot et annet filmprosjekt.

Reese Witherspoon har plukket opp rettighetene til å lage en adaptasjon av Gilliam Flynns roman Gone Girl, og det ryktes at skuespillerinnen ønsker Fincher i registolen. Thrillerens premiss er lovende: En kvinne forsvinner på sin femte bryllupsdag, og ektemannen blir umiddelbart utpekt som hovedmistenkt. Fortellingen nøster opp en mørk forhistorie, men kan mannen virkelig være i stand til å ta livet av kvinnen han har giftet seg med? Dette høres ut som som et utmerket prosjekt for Fincher, som står bak usedvanlig sterke bidrag til thrillersjangeren med Se7en, Zodiac og The Girl With the Dragon Tattoo.

Samtidig har regissøren lenge ønsket å få Jules Verne-adaptasjonen 20,000 Leagues Under The Sea på beina, med Brad Pitt tiltenkt i hovedrollen, men filmatiseringens kostnad og usikkerhet rundt potensialet for inntjening har sålangt forhindret videre utvikling. Mange cineaster vil nok være glade for at Fincher i stedet involverer seg i et mindre ambisiøst, men stødig prosjekt – på dette tidpunktet burde han være i stand til å lage en thriller med venstrehånden. Hvis Gone Girl blir en realitet, må man likevel håpe på en inspirert tilnærming.

Det er sannsynlig at Witherspoon (som står oppført som produsent) selv skal spille hovedrollen, men dette er foreløpig uavklart.