Eksklusivt: Se plakaten til Arild Østin Ommundsens Now it’s Dark

Arild Østin Ommundsen imponerte stort med sin forrige kinofilm, Eventyrland (2013), og vender tilbake med en mangslungen reise gjennom den nådeløse Stavanger-natten i Now it’s Dark.

Now it’s Dark er et samarbeidsprosjekt mellom regissøren og hovedrolleinnehaver Silje Salomonsen. Begge har utformet ideen og konseptet, og Salomonsens rollefigur er med i så å si alle scenene i filmen. NFIs Nye veier-satsing har ikke alltid ledet til virkelig eksperimentelle prosjekter, men Now it’s Dark er en genuint annerledes film, som bryter med alle tenkelige forventninger og smakspreferanser. (Montages-redaktørene snakket med Ommundsen og Salomonsen om Now it’s DarkBlått lerret i november – du kan se et videoopptak av samtalen på NFIs hjemmesider).

Under kan du se filmens offisielle kinoplakat, designet av Johan Harstad. Harstad er mest kjent som forfatter, men opptrer for første gang foran kamera i Now it’s Dark. Plakatens utforming skaper assosiasjoner til neonblinkende fiksjonsunivers à la Enter the Void (2009) og The Neon Demon (2016), men filmens natur ligger nærmere den nevrotiske, paranoide gatevandringen i Martin Scorseses After Hours (1985).

Now it’s Dark har norsk premiere 2. mars.

*