Det går på nevene løs i den glimrende traileren til Alejandro González Iñárritus Birdman

Det går på helsa løs for Michael Keaton og Edward Norton i den første trailer-smakebiten til Alejandro González Iñárritus etterlengtede ”superhelt”-film Birdman.

Ut ifra denne ferske traileren å dømme kan virke som den meksikanske regissøren, som er mest kjent for sine alvorstunge flettverks-filmer (Elskede kjøtere, 21 Grams og Babel), tar steget over i en mer humoristisk, for ikke å snakke om absurd, retning med Birdman. IMDbs synopsis til filmen lyder som følger:

A washed-up actor who once played an iconic superhero must overcome his ego and family trouble as he mounts a Broadway play in a bid to reclaim his past glory.

På rollelisten finner vi blant annet Emma Stone, Zach Galifianakis, Amy Ryan, Andrea Riseborough, Naomi Watts, samt tidligere nevnte Norton og Keaton. Ettersom sistnevnte kan sies å være mest kjent for sin Batman-fortolkning tilfører det et ikke så umorsomt lite meta-aspekt til historien.

Ifølge et bidrag i kommentarfeltet til The Playlist skal Alfonso Cuarón, som er en nær venn av Iñárritu, ha uttalt under en premierevisning av Gravity i Paris at en av hans gode venner arbeidet med en film som ville bestå – i alle fall fremstå som – én tagning. Uttalelser som dette skal man selvfølgelig ta med en massiv klype salt, men ut ifra traileren å dømme, er det ikke umulig at Cuarón snakket om nettopp Iñárritus Birdman. Det er i det minste lov å håpe. (Og Birdman er skutt av Gravity-fotograf er Emmanuel Lubezki.)

Se den fascinerende og nysgjerrighetsskapende traileren til Birdman under frysbildene. Hva er deres første tanker etter å ha sett traileren?     

*

BIRDMAN 1

BIRDMAN 2

BIRDMAN 3

BIRDMAN 4

BIRDMAN 5

BIRDMAN 6

BIRDMAN 8

*

BIRDMAN poster