Danske Nikolaj Arcel skriver og regisserer gigant-adaptasjon av Stephen Kings The Dark Tower

The Playlist melder at danske Nikolaj Arcel (En kongelig affære) har sikret seg pennen og registolen til den Ron Howard– og Brian Grazer-produserte adaptasjonen av Stephen Kings romanserie The Dark Tower.

Howard og produsent Grazer har i en årrekke forsøkt å blåse liv i det gigantiske prosjektet det innebærer å adaptere Kings selvutnevnte magnum opus. The Dark Tower har tidligere vært innom både Universal og Warner Bros, men prosjektet har vært for kostbart og omfattende til at selskapene har turt å investere. Nå har Sony og Media Rights Capital samlet kreftene og overtatt stafettpinnen.

Nikolaj Arcel, som tidligere har stått bak manuset til Menn som hater kvinner, samt skrevet og regissert Oscar-nominerte En kongelig affære, skal etter signende stå for både manus og regi på The Dark Tower. Men med tanke på romanseriens omfang er det rimelig å anta at Arcel inntil videre vil adaptere den første boken i serien, «The Gunslinger».

Adaptasjonen av The Dark Tower vil etter sigende begynne som en filmserie, for så å gli over i en lengre fjernsynsserie.