Danske Kapringen fanget av flere land – får vi se den i Norge?

Som en nordisk underdog i programmet under filmfestivalen i Venezia for en måned siden, høstet danske Kapringen lovord fra mange kritikere. Mens mottakelsen av ringreven Susanne Biers Den skaldede frisør ikke kan beskrives som stort mer enn «ok», fikk landsmannen Tobias Lindholm (fengselsfilmen R) overstrømmende respons for sin sjøsatte spenningsfilm.

Kapringen hadde dansk kinopremiere 20. september og gjør det foreløpig godt – nå ser det ut til at suksessen brer seg også i internasjonalt farvann.

– Filmen er allerede solgt til England, Tyrkia, Frankrike, Korea, Nederland og Belgia, og vi forhandler i øyeblikket med både Tyskland og USA, som vi også regner med kjøper filmen, sier Nordisk Film-produsent Tomas Radoor til avisen Berlingske Tidende.

Det er dermed foreløpig uvisst om vi får se Kapringen på kino her i Norge. For dem som har fulgt tv-serien Borgen på NRK inneholder i alle fall filmen velkjente fjes – hele fire av de seks som er å finne på rollelisten har spilt eller spiller i serien, i tillegg til at regissør Lindholm har skrevet 20 av seriens episoder.