Colin Trevorrow regisserer Jurassic Park IV

Det er Deadline Hollywood som kommer med scoopet: Regissør Colin Trevorrow har fått i oppdrag å videreføre arven fra selveste Steven Spielberg og Joe Johnston i neste års Jurassic Park-oppfølger.

«Hvem?», sier du, og det sier egentlig jeg også. 36 år gamle Trevorrow  har kun én spillefilm på CV’en, fjorårets sci fi-komedie Safety Not Guaranteed. Jeg har hverken sett den, TV-filmen Gary: Under Crisis (2005), dokumentaren Reality Show (2004) eller kortfilmen Home Base (2002). Og det er det hele. Det er nesten så det er for utrolig til å være sant. Et mastodont-prosjekt i en ikonisk franchise, etterlengtet av fansen i 12 år, og så lander det i fanget på en fersking?

Vel, jeg skal ikke forhåndsdømme, i hvert fall ikke før jeg har sett Safety Not Guaranteed. Historien har nok av eksempler på nybegynnere som har overbevist med gode filmer helt i starten av deres karriere. Det er bare det at jeg elsker disse filmene så høyt at jeg gjerne skulle følt meg tryggere på regissørvalget i ventetiden frem til 14. juni neste år.

Trevorrow har i det minste uttalt sin kjærlighet for Jurassic Park og annen nostalgi fra 80- og 90-tallet, så da er noen av forutsetningene på plass. Som Deadline skriver:

Why Trevorrow? He met with the studio and filmmakers, and they felt he was a good match for the material, having grown up a huge fan of the trilogy and part of a new generation of directors steeped in all things dinosaur. They felt he would preserve and protect the characters in the story they created.

Vi må heller ikke glemme at Steven Spielberg selv skal være eksekutiv produsent og Frank Marshall produsent, så om Trevorrow skulle ta vann over hodet, står det fjellstødige mennesker bak ham for å dra ham opp fra dypet. Rick Jaffa og Amanda Silver skal ha ferdigskrevet et manus allerede. La oss bite negler halvannet år til.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 8 kommentarer

 1. Pussig valg. Safety Not Guaranteed er finfin den, men som en lavbudsjetts indie-komedie er den ikke mye til pekepinn om hvordan han vil takle store actionscener med CGI-dinosaurer. Forhåpentligvis takler han brasene lell.

 2. Geir J. Olsen sier:

  ELSKER første Jurassic Park og koste meg også mye med 2’ern og 3’ern. Gleder meg uansett :)

 3. Dag Sødtholt sier:

  Håper det ikke går med ham som med Marc Webb og The Amazing Spider-Man (har ikke sett den, men skal ikke den være ganske semmer?) eller som med – grøss og gru!! – Florian Henckel von Donnersmarck og The Tourist

 4. Sverre Aune sier:

  Synes Marc Webb klarte seg helt greit med «The Amazing Spiderman» jeg.

  Ut fra «Safety Not Guaranteed» er Colin Trevorrow et noe merkelig valg. Filmen var snurrig og underholdende, men litt for trygg og uengasjerende. Får håpe han tørr og slå seg mer løs denne gangen.

 5. Nikola Tes sier:

  Tenk å uttale seg om en film du ikke har sett, Dag … The Amazing Spider-Man er en fin film som fikk svært gode anmeldelser i norske medier: http://www.filmweb.no/film/article910071.ece

 6. Dag Sødtholt sier:

  Kommentaren var ikke ment å spesielt dybdeborende – men svært gode anmeldelser? Jeg ser for det meste firere og eller enda lavere, hos de fleste toneangivende norske anmelderne, i den linken du oppga.

 7. Lars Klevberg sier:

  Jeg får litt dårlige vibes av at denne regissøren skal regissere JP4. Han virker som en nikkedukke. Pressemeldingen bærer jo helt galt av sted mtp grunnlaget for å gi han jobben.

  Nå får vi NOK en sjanseløs turne-sekvens ass. Faen.

 8. Nå har jeg fått sett SAFETY NOT GUARANTEED, og det var jo en artig liten sak. En Neil Labute-aktig indie-affære med en morsom tvist. Riktignok ikke noe der som skulle tilsi at han er JURASSIC PARK-materiale, men jeg har en mistanke om at han er flink å snakke for seg og selge seg inn til mektige mennesker i industrien. Er vel ikke tilfeldig at han både skal gjøre remaken av FLIGHT OF THE NAVIGATOR, en periode var aktuell for de nye STAR WARS-filmene og nå altså JURASSIC PARK. Trevorrow er et kuriøst Hollywood-fenomen, ingen tvil om det.

  Hvis den nye JP-filmen følger «mumblecore»-estetikken i SAFETY NOT GUARANTEED, er det lov å kalle den JURASSIC PARK: THE LOST WORD? (åh kom igjen, jeg synes den var kreativ). ;)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>