Colin Trevorrow regisserer Jurassic Park IV

Det er Deadline Hollywood som kommer med scoopet: Regissør Colin Trevorrow har fått i oppdrag å videreføre arven fra selveste Steven Spielberg og Joe Johnston i neste års Jurassic Park-oppfølger.

«Hvem?», sier du, og det sier egentlig jeg også. 36 år gamle Trevorrow  har kun én spillefilm på CV’en, fjorårets sci fi-komedie Safety Not Guaranteed. Jeg har hverken sett den, TV-filmen Gary: Under Crisis (2005), dokumentaren Reality Show (2004) eller kortfilmen Home Base (2002). Og det er det hele. Det er nesten så det er for utrolig til å være sant. Et mastodont-prosjekt i en ikonisk franchise, etterlengtet av fansen i 12 år, og så lander det i fanget på en fersking?

Vel, jeg skal ikke forhåndsdømme, i hvert fall ikke før jeg har sett Safety Not Guaranteed. Historien har nok av eksempler på nybegynnere som har overbevist med gode filmer helt i starten av deres karriere. Det er bare det at jeg elsker disse filmene så høyt at jeg gjerne skulle følt meg tryggere på regissørvalget i ventetiden frem til 14. juni neste år.

Trevorrow har i det minste uttalt sin kjærlighet for Jurassic Park og annen nostalgi fra 80- og 90-tallet, så da er noen av forutsetningene på plass. Som Deadline skriver:

Why Trevorrow? He met with the studio and filmmakers, and they felt he was a good match for the material, having grown up a huge fan of the trilogy and part of a new generation of directors steeped in all things dinosaur. They felt he would preserve and protect the characters in the story they created.

Vi må heller ikke glemme at Steven Spielberg selv skal være eksekutiv produsent og Frank Marshall produsent, så om Trevorrow skulle ta vann over hodet, står det fjellstødige mennesker bak ham for å dra ham opp fra dypet. Rick Jaffa og Amanda Silver skal ha ferdigskrevet et manus allerede. La oss bite negler halvannet år til.