Coen-brødrene adapterer Ross Macdonalds kriminalroman Black Money

Coen-brødrene har allerede en ny film klar i ryggsekken, med Hail, Caesar!, som får premiere i februar neste år. Nå skal de adaptere Ross Macdonalds kriminalroman Black Money.

De meritterte brødrene har nylig lånt sine skrivekyndige fingre til manus som Unbroken (Angelina Jolie, 2014) og Bridge of Spies (Steven Spielberg, 2015), og ifølge The Playlist kaster de seg nå over Black Money. De vurderer å regissere filmen selv, men dette er foreløpig ikke avgjort.

Fortellingen dreier seg om en urolig mann som hyrer inn privatdetektiv Lew Archer (tidligere spilt av Paul Newman i filmene Harper og The Drowning Pool) til å spionere på en fransk elsker som har stukket av gårde med kjæresten hans. Utroskapen viser seg å bare være toppen av et isfjell, og Archers etterforskning avdekker en salig røre av konspirasjoner, gjeld og drap.

Coen-brødrene er ofte på sitt aller beste når de får muligheten til å balansere sin umiskjennelige, skrudde humor med mørkere fortellinger, gjerne med et tilsnitt av «krim» (Fargo, No Country for Old Men), og i kjølvannet av melankolske Inside Llewyn Davis og Hail, Caesar! – som ser ut til å bli en ren komedie – kan Black Money bli en etterlengtet retur til en sjanger de besøker litt for sjeldent.

Hail, Caesar!, med blant andre George Clooney, Channing Tatum og Scarlett Johansson, kommer på norske kinoer 26. februar, 2016. Tidspunktet for lanseringen indikerer at filmen sannsynligvis får sin internasjonale premiere under filmfestivalen i Berlin.