Christopher Nolan utbroderer Interstellar med tegneserien Absolute Zero

Christopher Nolan utbroderer handlingen i Interstellar med tegneserien Absolute Zero i desemberutgaven av WIRED.

Nolan er ikke blant dem som kommer slepende med en Director’s Cut-versjon av filmene sine, men en av få i dagens Hollywood som bestemmer final cut. I tilfellet Interstellar har imidlertid Nolan og andre involverte rent over av kjærlighet overfor filmen og fortellingens dels vitenskapelige bakgrunn.

Spoiler-advarsel! Ikke les videre dersom du ikke har sett Interstellar.

For de fleste kom Matt Damons opptreden som Dr. Mann i Interstellar som en overraskelse. I Absolute Zero, retter Nolan – i samarbeid med den prisbelønnede tegneserieskaperen Sean Gordon Murphy – pennen mot Dr. Manns tid på den øde isbelagte planeten, før Cooper (Matthew McConaughey), Brand (Anne Hathaway) og Romilly (David Gyasi) ankommer. Absolute Zero kan du lese her.

Fysikeren Kip Thorne, som spilte en nøkkelrolle i utviklingen av manuset til Interstellar, lanserte nylig boken The Science of Interstellar, hvor han går nærmere inn på de vitenskapelige strengene filmen spiller på.

Desemberutgaven av WIRED er for øvrig viet til Nolan. Før du sitter med bladet mellom hendene, kan du ta en titt på disse illustrerte forklaringene av Interstellars tidslinje:

interstellar-timeline