Cannes 2019: Andre del av Abdellatif Kechiches Mektoub, My Love-trilogi bekreftet til hovedkonkurransen

Cannes 2019: Ifølge franske medier er Intermezzo – andre del av Abdellatif Kechiches Mektoub, My Love-trilogi – nå klar for hovedkonkurransen under årets Cannes-festival.

RTL og franske Vanity Fair er blant dem som har annonsert gladnyheten, og også skuespiller Alexia Chardard (som spiller Charlotte i både del én og to) har postet nyheten. Med nye filmer fra Xavier Dolan, Arnaud Desplechin, Dardenne-brødrene og Céline Sciamma var det fra før mye lovende, franskspråklig i vente i årets kamp om Gullpalmen. Med Kechiche bekreftet, øker naturligvis forventningene før Cannes-festivalen i mai enda noen hakk.

Mektoub, My Love: Canto Uno har etter premieren i Venezia i 2017 vokst seg til å bli en stor Montages-favoritt, og vi har ventet i spenning på nytt om oppfølgeren. Her i Norge ble Canto Uno vist i kritikeruka under Tromsø internasjonale filmfestival i januar – en sjelden anledning til å få med seg det nydelige verket, ettersom ikke en eneste norsk distributør har vist interesse for å lansere filmen på kino. Mon tro om det nå kan åpne seg nye muligheter for kinolansering av begge de to første kapitlene, med Intermezzo i Cannes-konkurranse?

Det er altså bekreftet at Mektoub, My Love blir en trilogi, men foreløpig vet vi lite om handlingen i del to og tre. Alt tyder imidlertid på at premiereklare Intermezzo blir en direkte oppfølger til den første filmen, ettersom flere av de samme skuespillerne og karakterene står på rollelisten.

Tar Abdellatif Kechiche med seg sin andre gullpalme fra Cannes etter Blå er den varmeste fargen? Det vet vi først når årets festival går mot slutten – den varer fra 14. til 25. mai.