Arnold returnerer som Conan i ny oppfølger

Fjorårets nytolkning av Conan the Barbarian var en stor skuffelse og maktet å suge enhver sjarm ut av kildematerialet (jeg har ennå til gode å se en ordentlig god film av regissør Marcus Nispel). OK, så var ikke John Milius‘ originale filmversjon fra 1982 noe mesterverk den heller, men den var i det minste umulig i mislike i sin rå eksess, sydende livsglede og fantastiske soundtrack av Basil P0ledouris. Camp med episk budskap, om du vil. Dessuten var Arnold Schwarzenegger nydelig castet som det barbariske steinansiktet fra Robert E. Howards litteratur.

Derfor er det gledelige nyheter når IGN nå rapporterer at Arnold vil returnere i en oppfølger til 1982-versjonen. Historien vil etter all sannsynlighet fortsette der originalfilmen slapp, og overser dermed handlingen i oppfølgeren Conan the Destroyer (1984) og ymse TV-serier. Vi får med andre ord se en aldrende Kong Conan som maner opp krefter til en siste kamp. Det var faktisk meningen at actionskuespilleren skulle returnere i King Conan: Crown of Iron, men prosjektet ble kansellert da Arnold overtok guvernørtittelen i California.

Arnold hadde selv dette å si om prosjektet:

I always loved the Conan character and I’m honored to be asked to step into the role once again. I can’t wait to work with Universal and the great team of Fredrik Malmberg and Chris Morgan to develop the next step of this truly epic story.

På nåværende tidspunkt er det ukjent hvem regissøren vil bli, men jeg håper på en noe mer gritty versjon som dyrker det delikate mørket i tegneserien. Er det lov å håpe på Giullermo del Toro eller noen av samme kaliber? Og gjerne en komponist som kan følge i avdøde Poledouris’ spor. Elliot Goldenthal hadde vært fantastisk. Eller Marco Beltrami. Eller Christopher Young!