Francis Ford Coppolas Megalopolis til hovedkonkurransen i Cannes

Cannes 2024: Francis Ford Coppolas etter sigende ekstremt ambisiøse, kostbare og massivt utsatte evighets- og drømmeprosjekt Megalopolis er omsider ferdigstilt. Nå er det offentliggjort at filmen får verdenspremiere i Cannes.

Det er også bekreftet at den vil være i hovedkonkurransen, som gjør den til en Gullpalme-kandidat. Mon tro om Coppola vil oppleve noe av det samme som Terrence Malick gjorde med sin mest ambisiøse film, The Tree of Life i 2011? Sjelden har man opplevd tilsvarende forventninger i Cannes, og til tross for enkelte negative reaksjoner (som seg hør og bør for en skikkelig kompromissløs film) tok Malick med seg festivalens hovedpris. Coppola har på sin side vunnet Gullpalmen hele to ganger tidligere, for The Conversation (1974) og Apokalypse nå! (1979).

Megalopolis har allerede hatt lukkede visninger i USA og Storbritannia, og ifølge rapporter fremkalt mange forskjellige, men stort sett svært positive reaksjoner. Man får inntrykk av at Coppola er så trygg på sin egen filmhistoriske posisjon at han virkelig har tillatt seg å eksperimentere i stort format, slik han også gjorde på åttitallet – særlig med den beundringsverdige, kommersielle fiaskoen One From the Heart (1981).

Det er kilder tett på produksjonen som har avslørt Cannes-deltagelsen, ifølge bransjebladet Variety. Hele Cannes-programmet annonseres i løpet av morgendagen.

Det er allerede kjent at George Millers nye Mad Max-kapittel Furiosa og Kevin Costners Horizon vil vises utenfor konkurranse, samt at franske Quentin Dupieux’ The Second Act blir årets åpningsfilm.