Filmfrelst #297: Berlinalen 2018 – Steven Soderberghs Unsane

Berlinalen 2018: Vi har sett Steven Soderberghs psykologiske thriller-satire Unsane, og regissøren er for alvor tilbake fra sin selvpålagte pensjonisttilværelse – med et av høydepunktene på årets Berlinale!

De mange evig oppfinnsomme prosjektene til Steven Soderbergh har gitt ham en velfortjent status som en av de mest innovative amerikanske filmskaperne, og da regissøren «la opp» i 2013 gikk det et kollektivt sukk gjennom Montages-redaksjonen. Heldigvis brukte Soderbergh pensjonisttilværelsen fra spillefilm på å regissere et formidabelt auteur-verk med tv-serien The Knick, og i 2017 gjorde han et rekordraskt comeback til kinolerretet med heistkomedien Logan Lucky.

På Berlinalen returnerte han altså nå med enda en ny spillefilm, og Unsane er en ekte overraskelse – opptakene ble gjort på iPhone i all hemmelighet over bare to uker i fjor sommer, med The Crown-stjernen Claire Foy i hovedrollen. Vårt podkastpanel var naturligvis tilstede da filmen ble «avduket», og i denne episoden diskuterer vi hva som gjør Unsane til en av festivalens beste filmer.

Ved mikrofonene sitter Pernille Middelthon, Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. Første halvdel av episoden er spoilerfri, og vi varsler tydelig midtveis før vi beveger oss over i avsløringer om filmens handling.

God lytting!