The Hunger

Vi har tidligere tatt et gjensyn med det emosjonelle kraftslaget Hunger av Steve McQueen, hvor Michael Fassbender begår et vanvittig stykke skuespill som den sultestreikende Bobby Sands. Denne gangen er det snakk om en helt annen type hunger, blodshunger, som også er tittelen filmen har fått på norsk. Åpningssekvensen av Tony Scotts overraskende vampyrorgie er åttitallet på sitt mørkeste, og i mine øyne og ikke minst ører på sitt beste. Bauhaus, anført av Peter Murphy poserende bak gitter, fremfører Bela Lugosi’s Dead, selve klassikeren innenfor tidlig gothrock. David Bowie og Catherine Deneuve jakter samtidig friskt blod i nattklubblokalet med en klasse og raffinement som mangler sidestykke. Kulere blir det ikke.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

  1. Even G. Benestad sier:

    Dette er rett og slett skikkelig filmkunst! At Don Simpson og Jerry Bruckheimer etterpå plukket Tony Scott som regissør av Top Gun er helt utrolig. På den annen side var vel produsentene på jakt etter noe helt spesielt siden de tilbød jobben både til John Carpenter og David Cronenberg. Forøvrig ga de Scott sparken hele tre ganger under produksjonen av Top Gun. Gale karer…

  2. Da er det også ganske utrolig at «Top Gun» på mange måter ble så uspesiell! Cronenbergs «Top Gun» – DEN skulle jeg likt å se.

  3. David Cronenbergs «Flesh Gun» – A Film About Boys and Planes.

  4. Even G. Benestad sier:

    David Cronenberg har vært skikkelig streit han! Bare sjekk ut Fast Company fra 1979. Rart at ikke mannen ikke fikk tilbud om Days of Thunder. En annen Simpson/Bruckheimer produksjon med Tom Cruise i hovedrollen…

  5. «Fast Company» bestilles herved på DVD (inkluderte også «Stereo»/»Crimes of the Future», som jeg lenge har hatt lyst til å se). Elsker «Days of Thunder»-soundtracket til Zimmer, men selve filmen er jo begredelig. Den har to urscener som den klipper frem og tilbake mellom: racerbilene som svermer forbi kameraet til majestetisk synthmusikk og Cruise/Kidman i vag omfavnelse til romantisk synthmusikk. That’s it!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>