Limbo til Montreal

For en ukes tid siden skrev vi om traileren til Maria Sødahls kommende film Limbo, og i dag ble det klart at filmen får internasjonal premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Montreal, som går av stabelen 26. august og avsluttes 6. september. Det er danske Bille August (Pelle Erobreren) som er leder for årets jury, og mon tro om litt dansk-norsk samhørighet kan styrke sjansene for å vinne en pris eller to? Fra spøk til alvor har faktisk Norge markert seg nokså sterkt i denne konkurransen tidligere, med filmer som den uforståelig overvurderte Ti kniver i hjertet, Jeg er Dina og Gymnaslærer Pedersen – som alle har vunnet priser.

Og med tanke på hvor mye traileren til Limbo lovet oss, er det potensielt meget mulig at filmen vil få nedslagskraft i en hvilken som helst jury. Det er ikke tilfeldig at mye skandinavisk melodrama opplever internasjonal suksess og anerkjennelse; denne sjangeren er nok rett og slett det verden historisk sett forbinder med skandinavisk film. Især danskene vekket til live denne tradisjonen mot slutten av nittitallet, og Norges eneste virkelige avlegger er for meg deUSYNLIGE. Og jeg håper virkelig at Limbo blir den neste.

Vi krysser fingerene for Limbos skjebne i Montreal!