Oscar 2010: de nominerte animasjonskortfilmene er på nett

«Lady and the Reaper»

Oscar-kategorien for beste animerte kortfilm har for vane å bli dominert av animasjonsstudioet Pixar sine briljante kortformatsfortellinger, men i år er studioet overraskende nok ikke representert. Men det er fem andre filmer, som for øyeblikket alle er å finne på nett. Via Cartoon Brew, TickleBooth og andre kilder har vi samlet alle fem filmene her -- slik at alle som er nysgjerrige og interessert i god animasjonsfilm kan se. (Vi legger inn et lite forbehold om at enkelte av filmene kan bli tatt offline, så benytt muligheten.)

  • Vi starter med filmen Lady and the Reaper (La Dama y la Muerte), som ikke kunne limes inn her på siden, men som kan ses i fullversjon på denne linken. Filmen regissert av Javier Recio Gracia.
  • Videre har vi French Roast av Fabrice O. Joubert:

  • De britiske animasjonsfigurene Wallace & Gromit, skapt av Nick Park, vender tilbake i en kategori de kjenner godt, med A Matter of Loaf and Death.

  • Neste er Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty, regissert av Nicky Phelan og Darragh O’Connell.

  • Og til slutt har vi filmen Logorama, laget av Nicolas Schmerkin. God fornøyelse!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. I motsetning til langfilmkategorien, er årets kortfilmkategori svært svak, synes jeg. De fleste filmene er teknisk velgjorte, men ikke videre minneverdige. Og hva Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty gjør der istedet for The Cat Piano eller Pixars Partly Cloudy er jommen et mysterium…

  2. Hausart sier:

    Enig, Geir, dette var svake saker.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>