Park Chan-wook kaster seg på remake-bølgen

Mens Hollywood ivrer etter å lage sin egen versjon av Park Chan-wooks suksessfilm Oldboy, meldes det i dag at vår sørkroeanske Montages-venn også har en remake opp i ermet. Det er bransjebladet Variety som på sine nettsider skriver at Chan-wook skal regissere sin personlige vri på den franske thrilleren Le Couperet (The Ax) som ble regissert av den greske mesteren Costa-Gavras i 2005. Filmen er en underlig blanding av thriller og mørk komedie om en mann som mister jobben, og deretter forstanden. Tematikken bør kle Chan-wooks mørke lune godt, og det er rikelig potensial for estetisk forbedring i originalmaterialet. Det var Costa-Gavras selv som avslørte planene under sitt besøk i sørkoreanske Pusan og byens internasjonale filmfestival:

I was glad to hear that Park, who has made political genre films, wants to remake my film. I met him and we talked a lot here in Pusan. I didn’t want to give any opinions of mine but I will support him as much as I can in France.

Park Chan-wook er for øvrig aktuell med vampyrfilmen Thirst som i disse dager vises under Film fra Sør i Oslo. Les vår blodferske omtale her.