Inglourious Basterds 40 min kortere?

Jeg må innrømme jeg ikke ble spesielt overrasket av den kjølige mottakelsen Quentin Tarantinos Inglourious Basterds fikk i Cannes. For trass i at manuset er knivskarpt; til tider direkte briljant, har både trailer, plakater og jungeltelegrafen hintet til at selve filmen ikke er spesielt engasjerende.

Nå viser det seg også at det er flere enn oss Tarantino-fans som er nervøse for hva vi har i vente. Harvey Weinsteindrittsekk i multimillionærklassen og primus motor i The Weinstein Company er også skjelven. The Playlist og flere andre nettsider rapporterer at produsenten har forlangt at filmen skal klippes ned med bortimot 40 minutter, deriblant ved å trimme ned filmens 25 minutter lange åpningsmonolog og flere andre dialogsekvenser. Filmen er per i dag 2 timer og 28 minutter, -akkurat så lang at det kan hindre to visninger per kveld. Kanskje er det derfor ikke så rart at regissøren tvinges tilbake til klipperommet, for den 70 milli0ner d0llar dyre produksj0nen har lenge vært ansett som en mulig redning f0r det sterkt pengetrengende Weinstein Company. Bare synd at det ser ut til å koste Tarantino hans final cut.