Verdens verste menneske på vei mot Oscar – herved nominert til Gotham Awards

I kveld ble det annonsert at Joachim Triers Verdens verste menneske er nominert til Gotham Awards for beste internasjonale spillefilm.

Om vi ser bort fra prisen hovedrolleinnehaver Renate Reinsve vant i Cannes (som var historisk i norsk sammenheng), er dette det første offisielle skrittet mot Oscar og kategorien for beste internasjonale film. Gotham Independent Film Awards, som gir sine utmerkelser til uavhengige produksjoner, er nemlig selve kickstarten for den såkalte «Award Season», og i visse kategorier å anse som en tidlig indikator på hvilke filmer som blir aktuelle for priser.

Verdens verste menneske er nominert sammen med Andreas Fontana (Azor), Alexandre Koberidze (What Do We See When We Look at the Sky?), Ryusuke Hamaguchi (Drive My Car), Joanna Hogg (The Souvenir Part II) og Julia Ducournau (Titane). De tre sistnevnte gjorde seg også bemerket som prisvinnere i Cannes – og Titane tok som kjent hjem Gullpalmen.

Gullpalmen er imidlertid ingen garantist for Oscar, og særlig når det er snakk om en så kompromissløs og polariserende film som Titane. Vi stiller oss derfor bak de mange ekspertene som mener Verdens verste menneske per i dag har størst sjanse til å vinne prisen.

Les mer om alle Gotham-nominasjonene på organisasjonens hjemmesider.