Traileren til Robert Eggers’ The Northman setter fyr på forventningene

Den amerikanske indieregissøren Robert Eggers har gjort seg bemerket med debuten The Witch (2015) og den visuelt oppfinnsomme horror-komedien The Lighthouse (2019). Nå returnerer han med sin mest påkostede produksjon, som til alt overmål er en skrudd og mørk vikingfilm.

Med et hevndrama som utgangspunkt, ser The Northman ut til å blåse opp til full Game of Thrones-storm (inkludert fantasy-lignende elementer), åpenbart med et solid budsjett i ryggen. Det later imidlertid ikke til at den markante regissøren har vært nødt til å kompensere for kostnadene med innskrenket kunstnerisk frihet; traileren nedenfor indikerer en særdeles dristig miks av elementer, forhåpentligvis bundet sammen av en engasjerende fortelling.

Rollebesetningen er merkbart mer stjernespekket enn tidligere, og inkluderer Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Ethan Hawke, Willem Dafoe og selveste Björk, i det som vel er hennes første rolle på lerretet siden Lars von Trier-musikalen Dancer in the Dark (som hun vant skuespillerprisen i Cannes for, om vi ser bort fra roller i eksmannen Matthew Barneys videokunstfilmer). Aller mest glade blir vi for å se Anya Taylor-Joy, som mer eller mindre ble oppdaget av Eggers, og fikk sitt gjennombrudd med The Witch. (I tillegg til The Square-skuespiller Claes Bang som blodtørstig skurk!)

The Northman får internasjonal kinopremiere 22. april. Traileren kan du se under frysbildene.

*

*