Terrence Malick etter sigende bekreftet for Cannes, og filmen som het Radegund har fått ny tittel

Cannes 2019: Terrence Malick er et stort navn for mange av Montages’ bidragsytere, og enhver ny film signert den tilbaketrukne auteuren møtes med like deler åpenhet og forventninger.

De fleste Malick-produksjoner rammes av diverse utsettelser og omfattende postproduksjoner, og det begynner å bli noen år siden filmen som egentlig skulle hete Radegund ble innspilt. Men nå er kysten klar, for ifølge den svært pålitelige Cannes-snushanen Cédric Succivalli har Terrence Malick allerede sikret seg en plass i festivalens hovedkonkurranse, ved siden av Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood) og Jim Jarmusch (The Dead Don’t Die).

I tillegg har det nettopp blitt annonsert (via Little White Lies) at Radegund skifter tittel, til mer Malick-typiske A Hidden Life. Signaliserer dette at filmen er like «svevende» som den nylig fullførte trilogien hans, bestående av To the Wonder (2012), Knight of Cups (2015) og Song to Song (2017)? Trolig ikke, for Malick har selv hevdet at prosjektet er mer narrativt fundert enn filmene han har laget etter Gullpalme-vinneren The Tree of Life (2011), nærmere beslektet historiske dramaer som The Thin Red Line (1998) og The New World (2005). A Hidden Life forteller om østerrikeren Franz Jägerstätter (August Diehl), som nektet å slutte seg til nazistene under andre verdenskrig.

Cannes-festivalen offentliggjør årets program om et par ukers tid, og hvis Succivalli har rett i sine spådommer blir vi de første i Malick-køen foran palasset i mai.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Thomas Wangsmo sier:

  Jaaaaaaaaaaaaa! Endelig ny Malick, og endelig tilbake til forhåpentligvis gamle storhetstakter. Synd med tittelskiftet, jeg likte Radegund, men det er vel noen folk i dress som følte at den ikke var så salgbar… Dette blir vel også siste gang man kan se Michael Nyqvist i en ny film?

 2. K.A. Haavik sier:

  Jeg kan knapt vente på Terrence Malick sin nye film om den salige Frans Jägerstätter, som nektet å la seg verve i Hitlers hær da han mente nazistene var en djevlemakt og at ethvert kompromiss med dem ville være en dødssynd. Den 9. august 1943 ble han avrettet in odium fidei («av hat til troen»). Forhåpentligvis vil denne filmen fremskynde hans helligkåring av Vatikanet.

  Måtte denne filmen komme på norske kinoer snarest mulig!

 3. Øystein sier:

  Ganske sikker på at den ikke kommer til å ha samme visuelle uttrykk som triologien da Lubezki ikke er fotograf.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>