Syk pike blir åpningsfilm under årets Oslo Pix-festival

Oslo Pix har flyttet seg fra for- til sensommeren, nærmere bestemt fra juni til slutten av august. I dag offentliggjorde festivalen at åpningsfilmen 29. august blir Kristoffer Borglis Syk pike.

Syk pike konkurrerte nylig i Cannes’ offisielle sideprogram Un certain regard, og i dag er det omsider blitt sluppet en trailer til filmen (kan sees her; teaseren kom forrige uke). Kristoffer Borgli har tidligere gjort seg bemerket med kortfilmer som Whateverest og Internet Famous, og sistnevnte ble utgangspunktet for mokumentar-eksperimentet DRIB (2017).

Programsjef for Oslo Pix, Johanne Svendsen Rognlien, er henrykt i dagens pressemelding: «Syk pike er en fantastisk miljøbeskrivelse av Oslo, leken i form, ufattelig morsom og knallsterkt spilt. Filmen er en god pekepinn på hva Oslo Pix som filmfestival ønsker å vise og være, og vi er utrolig stolte over å ha Kristoffer Borglis nyeste film som åpningsfilm på årets festival.»

Produsentene Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar i Oslo Pictures tror Pix er et optimalt sted for filmens første møter med norske publikummere: «Å få åpne Oslo Pix i august er utrolig stas, det føles som helt riktig sted å starte for Syk pike. Vi tror årets festival får et skikkelig løft, og gleder oss masse til å vise filmen til Oslo-publikummet, før den får premiere landet over et par uker etter».

Den femte utgaven av Oslo Pix blir den første som avvikles i det nye tidsrommet (29. august-4. september), og festivalens visninger vil utelukkende foregå på Vega Scene og Ringen kino. Tanken er at Pix skal bli en bydelsfestival for Grünerløkka.