Se den første traileren til Ridley Scotts episke Exodus

Endelig er den her – den første traileren til Ridley Scotts kommende film om Moses og israelittenes utvandring fra Egypt. Og den leverer på de fleste plan.

Etter at noen bilder fra settet ble sluppet for et par uker siden, har det knyttet seg en del bekymring til hvorvidt Scotts adaptasjon av bibelhistorien ville bli litt for mye cheese og litt for lite av det som gjør ham til en så makeløs tolker av historisk materiale. Bekymringen er imidlertid dementert med denne traileren.

Vi kastes umiddelbart tilbake til de vakre vistaene og fargesjatteringene som gjorde Gladiator (2000) og Kingdom og Heaven (2004) til auteurtunge mesterverk (både førstnevntes gyldne varme og sistnevnte blå kjølighet). Her er graderte himler, flyvende fnugg, mektig gravitas og David Lean-aktig bredformat med tusenvis av detaljer i billedrammen. Og ikke rent lite poetisk billedspråk, som den blodige elven. Hovedelementene ser ut til å være en kontrast mellom sort og gull (for henholdsvis slavene og faraoene), akkurat slik filmplakaten under bærer bud om.

Christian Bale ser ut til å være sitt vante, innbitte selv som Moses, mens Joel Edgerton som faraoen Rhamses bortimot er ugjenkjennelig. Vi får også et kort glimt av en herlig sminket Sigourney Weaver som Tuya, Setis kone. Lovende.

Like overraskende for undertegnede er det faktum at Alberto Iglesias, Pedro Almodóvars faste komponist, skal skrive musikken. Ingen stor fan selv, men jeg er klar for å la tvilen komme ham til gode.

Exodus har norsk kinopremiere 19. desember 2014.

exodus

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Jeg har ikke et spesielt forhold til Joel Edgerton, verken den ene eller andre veien, men i denne traileren pekes han ut som det desidert svakeste ved hele prosjektet. Klarer ikke helt å sette fingeren på hvorfor, men ansiktet hans gir meg litt av denne samme avsmaken Brad Pitt gjorde i 12 Years a Slave. Det blir for rent og Hollywood-esque, i mangel på bedre ord. Får håpe det bare er jeg som er litt ute å kjøre, og at det går over til filmens premiere.

    • Jeg synes det virker som han kanaliserer Yul Brynner her, uten at jeg egentlig har noe grunnlag for å si det (annet enn at han også er skalla og har noe av den samme utstrålingen og spilte Ramses i The Ten Commandments fra 1955). Blir spennende å se.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>