Se det første klippet fra Patrik Syversens Demon Box

Oslo Pix 2017: Patrik Syversens nye film, Demon Box, hadde verdenspremiere under Oslo Pix søndag, og visningen ble innledet av en samtale mellom regissøren, hovedrolleinnehaver Silje Storstein og Montages. Nå kan du se det første klippet fra filmen, samt en rykende fersk plakat.

Syversen må kunne sies å være Norges mest eklektiske regissør. Å pendle fra det Arthaus-distribuerte relasjonsdramaet Det som en gang var til Raffaella De Laurentiis-produserte Dragonheart: Battle for the Heartfire (som har USA-premiere i dag!), og videre til eksperimentet Demon Box, er en forbløffende prestasjon.

I sistnevnte møter vi to søsken (spilt av Sigurd Myhre og Silje Storstein, som dessuten har samarbeidet med Syversen om å skape historien og rollefigurene) som skal rydde på loftet til familiens sommersted før det legges ut for salg. Søskenrelasjonen står lenge i sentrum, og kan minne en del om det surnende vennskapet i Det som en gang var, før filmen tar en annen retning idet skygger fra fortiden begynner å spøke mellom arvegodset og en fremmed «banker på døren».

Det er ennå ikke avklart om Demon Box får norsk kinopremiere. Vi krysser fingrene for at en modig distributør tør satse på filmen, som i våre øyne er like medrivende og velspilt som den er overraskende.

*