Quentin Tarantinos siste film er på trappene, under arbeidstittelen The Movie Critic

Quentin Tarantino er ifølge troverdige kilder i ferd med å ferdigstille manuset til sin siste film. Arbeidstittelen er, etter sigende, The Movie Critic. Denne har igangsatt diskusjoner om hvorvidt han har til hensikt å skildre en del av livet til hans store kritikerfavoritt, innflytelsesrike Pauline Kael.

Det er foreløpig ingen detaljer å feste seg ved, men ryktene formidler at innspillingen vil skje allerede i høst, og at historien vil utspille seg mot slutten av 1970-tallet i Los Angeles, med en kvinnelig hovedrolle. Nettopp derfor virker det rimelig å anta at Pauline Kael i det minste blir en sentral rollefigur, ettersom Tarantino ofte løfter frem hennes arbeider som definerende for hvordan han tenker om film.

Kael døde i 2001 og etterlot seg en svært innflytelsesrik arv, både som kritiker, essayist og forfatter, og var særlig kjent for sine av og til kontroversielle meninger og nådeløse omgang med regissører hun mislikte. Filmfilosofien hennes satte den umiddelbare kinoopplevelsen i fokus, og hun tok seg visstnok aldri bryet med å se en film flere ganger.

Ifølge Hollywood Reporter er prosjektet ennå ikke knyttet opp mot et studio, men det antas at Sony, som finansierte og distribuerte Once Upon a Time in Hollywood, står øverst på ønskelisten.

Tarantino har ved gjentatte anledninger sagt at hans tiende film blir den siste han signerer.