Pupper og puls i blodfersk trailer til den delnorske horrorsamlingen The ABCs of Death

Det spares ikke på visuelle virkemidler i den blodferske nye traileren til horrorsamlingen The ABCs of Death, der norske Thomas Cappelen Malling har regissert en av episodene. Filmen hadde premiere under Ramaskrik i oktober, og lørdag 17. november vises den på horrormønstringen Oslo Fright Fest.

Med spillefilmdebuten Kommandør Treholt & Ninjatroppen (2010) etablerte Thomas Cappelen Malling seg som en særegen ny stemme i det stadig voksende koret av variasjon i norsk filmkultur, men Ninjatroppen gjorde nok et enda større nedslag internasjonalt, enn den gjorde i Norge. Malling vant prisen for beste regissør på den svært populære sjangerfilmfestivalen Fantastic Fest, og ble senere invitert av produsent Tim League – festivalens primus motor – til å lage en av kortfilmene i The ABCs of Death.

Her på Montages snakket vi med Malling om bakgrunnen for prosjektet tidligere i høst, i forbindelse med premieren i Toronto, og nå er resultatet altså straks klart for sin første Oslo-visning. Samtidig har antologi-filmens trailer akkurat blitt sluppet, som gir en fin anledning til å danne seg et inntrykk av hva slags forventninger man skal imøtese The ABCs of Death med. 26 forskjellige regissører, fra 15 land, som gjør hver sin horrorfilm om hver sin bokstav, kan fort bli en kaotisk helhet. Mallings bidrag, H is for Hydro-Electric Diffusion, kommer ca. en halv time ut i filmen.

Dette er hypervoldelige saker, og traileren gjør maksimalt ut av filmenes eksplisitte uttrykk. Til og med traileren er red band, og det er vel logisk – hvordan skulle man skape interesse, om ikke ved å fremvise nettopp det sjangerens kjernepublikum er ute etter? I hastig rekkefølge presenteres de mange forskjellige universene, og premisset – 26 ways to die – ser ut til å ha vært inspirerende. Det bobler av kreative, humoristiske voldsskildringer, og ofte gir bildene signal om at filmskaperne har hatt det svært gøy underveis.

Forhåpentligvis er helheten like spenstig som traileren – vi skal se The ABCs of Death på Oslo Fright Fest i morgen.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Jonas Heitmann sier:

  Ser ufattelig kult ut dette her, er det en sammenhengende film? Eller er den delt opp i deler?

 2. Thomas C Malling sier:

  Jonas: Den består av frittstående kapitler med tematiske fellestrekk. Kommer på Video on Demand i januar

 3. Filmjunkiene sier:

  Så denne på Oslo Fright Fest. Vanvittig kul og variert film, med noen riktig så drøye segmenter. Var redd det kunne bli for kaotisk med så mange kortfilmer på rekke og rad, men syntes filmen helhetsmessig fløt veldig bra. Likte spesielt godt Jason Eiseners «Young Buck», Xavier Gans «XXL» og «Dog Fight». Malling sitt innslag var nok et av de morsomste. Digget tegnefilm-stilen og lo godt av blunket på slutten.

  -Aleksander

 4. Knutsvik sier:

  «F for Fis» var ganske kul, då!

  (og den med ho dama som daude då driten hoppa opp i ræva hennes!)

 5. Knutsvik sier:

  Mallingen sin «H is for Hydro-Electric Diffusion» var ikkje så aller verst heller, sjølv om eg har sett det mykje betre!

  (Montages har forresten feilstava «Hydro» i artikkelen!)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>