Nytolkning av 80-tallsklassikeren Flight of the Navigator på vei

Variety rapporterte for et par dager siden at Disney planlegger en nytolkning (aka remake) av barnefilmen Flight of the Navigator (1986), en film jeg virkelig har nostalgiske følelser for.

Randall Kleisers Flight of the Navigator var en av mange filmer på begynnelsen og midten av 80-tallet som melket suksessen fra E.T. -- The Extraterrestrial (1982) -- spesielt forholdet mellom et barn og et utenjomjordisk vesen/en robot. Det var også en av mine tidligste kinoopplevelser som fremdeles sitter sterkest i minnet.; perfekt skreddersydd for en 9-åring med ubegrenset fantasi og innlevelsesevne.

Det er regissør Colin Trevorrow som sikter mot stjernene med filmen, i samarbeid med medprodusent Derek Connolly. Tilsammen gjorde de  årets indiekomedie Safety Not Guaranteed (2012) som jeg ikke har sett, men som har høstet flere lovord og priser, blant annet på årets Sundance-festival. Det kan virke som om Trevorrow ligger nærmere min egen opplevelse enn Connollys, jf. sistnevntes uttalelser til bransjebladet:

Flight of the Navigator wasn’t a seminal movie of my childhood but I remember liking it and the original meant a lot to Colin as a kid, so it’s really his baby. It’ll be good to have some balance so it’s not two fanboys writing the movie

Det var mye å like i originalen -- Joey Kramers sympatiske guttunge, Paul Reubens stemme som den komiske UFO-autopiloten, nyskapende visuelle effekter og ikke minst Alan Silvestris funky Synclavier-musikk. Men jeg er ikke mer nostalgisk enn at jeg også kan ønske en nytolkning velkommen for nye generasjoner.

Mens vi venter, kan vi se glimt fra originalen tonesatt av Silvestris herlige elektronikafest av et partitur: