Noah Baumbach i opptak på to nye filmer i 2013

Til høsten blir det norsk kinopremieren på Frances Ha, Noah Baumbachs ferskeste film, som vi har skrevet varmt om tidligere i år. Nå er det klart at Baumbach (i det stille) har skutt en ny film, og starter innspillingen av enda en til høsten!

Det er The Playlist som melder dette, etter at de nylig satte seg ned med Baumbach for et intervju. Like etter at Frances Ha hadde sin europeiske premiere ved filmfestivalen i Berlin i februar, dro Baumbach selv tydeligvis på innspillingen av sin neste film – som han ikke vil si et ord om til The Playlist: «I can’t say anything about what I’m doing right now».

Likevel kunne han dele litt mer et annet prosjekt, While We Were Young, som han skal skyte til høsten. Filmen har vært på gang i flere år, og lenge virket det som om han ville gjenforenes med Jesse Eisenberg i en sentral rolle (Baumbach regisserte Eisenberg i The Squid and The Whale). Nå sier Baumbach at prosjektet er tilbake på skinner, og at Ben Stiller vil lede an i skuespillerensemblet. Historien går omtrent som følger: «An uptight documentary filmmaker and his wife find their lives loosened up a bit after befriending a free-spirited younger couple.»

Høres ut som en fortelling hvor Greta Gerwig, hovedrolleinnehaver i Frances Ha og Baumbachs nåværende muse, kunne passe perfekt inn. Tiden vil vise. To nye filmer fra Baumbach, i den åpenbart kunstnerisk fruktbare perioden han er inne i, lover uansett svært bra.