Martin Scorseses Silence ferdigstilles til Oscar-sesongen i 2015

Martin Scorseses forjettede drømmeprosjekt Silence har befunnet seg så lenge i limbo at det nesten er vanskelig å akseptere at filmen omsider er på vei. Men nå er det offentliggjort at Silence sikter mot amerikansk premiere i løpet av november 2015.

Tidspunktet antyder at Scorsese & Co sikter mot å sanke med seg en og annen Oscar-, BAFTA- eller Golden Globe-pris, hvilket ikke er en spesielt overraskende strategi, med tanke på hva slags film det er snakk om. Silence er basert på Shusaku Endos bok, og forteller historien om to jesuittprester som møter mye motstand når de reiser til Japan for å treffe sin mentor og spre kristendommens budskap på 1600-tallet. Scorsese har geskjeftiget seg med historiske drama av dette formatet tidligere, som The Age of Innocence, Kundun og Gangs of New York, og vi får håpe at den 71 år gamle mesteren er mer kresen med hensyn til både manus og rollebesetning i Silence enn i det heller mislykkede N.Y.-eposet fra 2002.

Foreløpig er Liam Neeson, Ken Watanabe (The Last Samurai), Andrew Garfield og Adam Driver (Girls) å finne på rollelisten, og det ser ut til at innspillingen vil begynne tidlig på høsten. Opprinnelig skulle produksjonen startet denne måneden, men det er lite som tyder på at hjulene er i gang allerede nå. Etter Silence planlegger Scorsese å skyte mafiafilmen The Irishman.

Kilde: The Playlist

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. André sier:

  Endelig! Denne har man ventet på i evige evigheter… Nå får vi bare håpe at det blir bra. Ikke alltid sånne seige drømmeprosjekter ender opp med å bli det store.

 2. Sigurd sier:

  Mer kresen til rollebesetning enn GANGS OF NEW YORK? Leonardo DiCaprio og Daniel Day-Lewis….

  • Touché, Sigurd, og jeg må si meg litt enig. Med unntak av Cameron Diaz, så passer det meste av rollebesetningen inn i universet, og jeg har helhetlig sett et ganske ok forhold til «Gangs of New York». Lenge siden jeg har sett den, men ved neste gjensyn spår jeg en liten positiv overraskelse. Skal bli interessant å se hvordan den filmen har eldet.

   Ser for øvrig frem mot «Silence»; virker som en type film vi ser svært sjelden nå til dags.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>