Kontroversielle Waar bryter rekorder på hjemmebane i Pakistan

Den har tatt tre år å lage og er den dyreste pakistanske filmen noensinne. Mens det gjennomsnittelig brukes mindre enn 25. 000 dollar per pakistanske spillefilm, har Waar kostet 2,2 millioner dollar. Forventningene til filmen har vært skyhøye og førte til publikumsrekorder i åpningshelgen.

Mye tyder på at det ikke bare er filmens budsjett som har skapt så stort engasjement i forkant av premieren. Regidebutanten Bilal Lashari har nemlig beveget seg ut på kontroversiell grunn med Waar, som handler om Pakistans kamp mot terror. Filmen har blitt anklaget for å legge skyld på India for nasjonale problemer og antyde at det pakistanske Taliban egentlig er under indisk kontroll.

Lashari og filmens manusforfatter og produsent, Hassan Rani, har tidligere samarbeidet om filmen The Glorious Resolve. Dette er en av propagandafilmene det pakistanske militæret har finansiert for å endre folks holdning mot nasjonale militære aksjoner. På grunnlag av dette har det også gått rykter om at Waar er finansiert fra militært hold, hvilket Lashari nekter for.