Her er den nye teaser-traileren til Harry Potter-forløperen Fabeldyr og hvor de er å finne

Før jul rapporterte vi om første teaser-trailer til J.K. Rowlings nye trollmannseventyr, Fabeldyr og hvor de er å finne (Fantastic Beasts & Where To Find Them), og nå er en ny teaser-trailer sluppet – som avslører mer om filmen som tar oss tilbake til Harry Potter-universet.

I motsetning til under produksjonen av filmserien om Harry Potter, er det denne gangen Rowling selv som har skrevet filmadaptasjonen av sitt eget materiale. Fabeldyr og hvor de er å finne utspiller seg i New York, 70 år før Potters tid, og tilbake ved roret finner vi også regissør David Yates, som styrte skuta på de fire siste Harry Potter-filmene.

Den første teaser-traileren begrenset seg veldig i hva den avslørte, og her i dette nye klippet merker vi igjen at Warner Bros. ønsker å pirre publikums nysgjerrighet, ved å presentere bare noen få snutter fra filmen. Hovedpersonen Newt Scamander (Eddie Redmayne) introduseres likevel tydeligere denne gangen – en forunderlig britisk type som ankommer New York i 1926 med en mystisk (og tilsynelatende magisk) koffert. Over lydsporet hører vi samtidig stemmen til det man kan anta at er Colin Farrells rollefigur, som lufter kritiske spørsmål; om Scamanders koblinger til Howarts og Dumbledore – som påminner oss om denne filmens narrative slektskap med Harry Potter-universet.

«There’s darkness within [this story]. But there are also these creatures, and an awful lot of humour and heart,» har regissør Yates uttalt til Total Film om Fabeldyr og hvor de er å finne, og nettopp humor kan man føle et nærvær av her i denne nye teaser-traileren, hvor Redmayne i rollen som Scamander fremstår med en slags rampegutt-aktig lekenhet. En mer fjasete tone kan selvfølgelig slå begge veier, men vi får håpe at Rowling og Yates har kunstnerisk kontroll på gjennomføringen, når trolldomsuniverset her gjengis i en amerikansk setting.

Fabeldyr og hvor de er å finne har norsk kinopremiere 18. november 2016. Her er den ferske teaser-traileren:

«Fabeldyr og hvor de er å finne» «Fabeldyr og hvor de er å finne» «Fabeldyr og hvor de er å finne»