Her er den norske plakaten til Cannes-aktuelle Verdens verste menneske

Cannes 2021: I morgen har Joachim Triers nye film, Verdens verste menneske, verdenspremiere i Cannes, der den deltar i hovedkonkurransen. Under kan du se den rykende ferske norske kinoplakaten, som først publiseres her på Montages.

Bildet som dekker hele plakaten viser skuespiller Renate Reinsve i rollen som filmens hovedperson, Julie, løpende nedover mot Bislett i perfect hour-lys. Øverst er stempelet alle kinoplakater drømmer om å få: Beviset for at filmen har deltatt i verdens mest prestisjetunge filmkonkurranse.

Her understrekes det at Verdens verste menneske har tre sentrale rollefigurer; de to andre er spilt av Anders Danielsen Lie og Herbert Nordum. Filmen avslutter «Oslo-trilogien», som startet med Reprise i 2006 og fortsatte med Oslo, 31. august i 2011.

Teamet bak Verdens verste menneske er på plass i Cannes, og i morgen skal filmen vises for første gang, klokken 22.30. Det blir en spennende kveld for norsk filmkultur, for å si det forsiktig!

Tradisjonen tro skal Montages være til stede i Cannes og rapportere om filmene vi ser i hovedkonkurransen og de forskjellige sideprogrammene.