Filmprat: En samtale med Kim Hiorthøy om The Rules for Everything

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2017: I denne episoden av Filmprat, snakker spillefilmdebutant Kim Hiorthøy om snart kinoaktuelle The Rules for Everything med Montages-redaktør Karsten Meinich.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Det var bare et tidsspørsmål før multikunstneren Kim Hiorthøy ville finne veien til det store lerretet med sin egen spillefilm, og The Rules of Everything er en spenstig debut – en komedie om livet og døden, om struktur og regler, om hvordan man kan mestre tilværelsen når det er som vanskeligst.

The Rules of Everything hadde premiere under festivalen, og i samtalen nedenfor snakker Hiorthøy (som både er regissør, manusforfatter og klipper) om arbeidet med rollebesetningen, det å diskutere døden, om idérikdom og hvor vanskelig det er å begrense seg, kunstnerisk frihet og hvorfor vi trenger et rammeverk.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.