Filmprat: En samtale med Gaspar Noé om CLIMAX

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2019: I denne første utgaven av årets Filmprat fra Tromsø, møter vi regissør Gaspar Noé (Irreversible, Enter the Void) som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film CLIMAX.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Den argentinsk-franske regissøren Gaspar Noé er hovedgjesten ved årets filmfestival i Tromsø, hvor han deltar i konkurranseprogrammet med sin nye film CLIMAX, som i 2018 hadde sin verdenspremiere i sideprogrammet Quinzaine des Réalisateurs på Cannes-festivalen. (Hør vår podkast.)

I samtalen nedenfor forteller Noé om hvordan ideen til CLIMAX ble til, og hvordan den lynrappe produksjonen var organisert. Han dykker også inn i sitt forhold til dans på film, og hvordan koreografien av kameraets bevegelser er utviklet i nært samarbeid med fotograf Benoît Debie – som Noé har jobbet med på alle sine fire siste filmer. Regissøren forteller også om viktigheten av improvisasjon og tillit under innspillingen av CLIMAX, og deler i tillegg noen av sine anbefalinger fra årets TIFF-program. Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.