Er David Lynch på vei tilbake til Twin Peaks? Showtime øker innsatsen for å hente tilbake regissøren

Fremtiden til den planlagte tredjesesongen av Twin Peaks henger fortsatt i løse luften etter at David Lynch trakk seg i påsken, men hverken tv-kanalen Showtime eller fansen har gitt opp håpet om å få Lynch tilbake i registolen. Nå øynes et håp.

Mange av oss satte kaffen i halsen da Lynch for en snau uke siden annonserte, via en rekke Twitter-meldinger, at han trakk seg fra den planlagte tredjesesongen av Twin Peaks grunnet budsjett-uenigheter med Showtime. Nå melder Variety at Showtimes president, David Nevis, skal ha kontaktet Lynch direkte – i håp om å komme frem til en løsning. I et intervju gjort av Adweek (via Welcome to Twin Peaks) hadde en ordknapp Nevis i går følgende å si om ståa:

Adweek: Where do things stand with Twin Peaks?
Nevins: We’re in the middle of it. I can’t say too much.

Adweek: It sounds like you’re still holding out hope that Lynch’s departure isn’t definitive.
Nevins: It’s either a negotiation, or he’s had cold feet. But I am hopeful.

Adweek: So at this point, you’re waiting to figure out what’s going on with David before you decide anything else about the future of Twin Peaks?
Nevins: Correct.

I forrige uke, kort tid etter at det ble kjent at Lynch hadde trukket seg fra prosjektet, ble det opprettet en underskriftkampanje – som i skrivende stund har oppnådd 21.710 underskrifter. En rekke av skuespillerne fra den opprinnelige serien, hvorav flere var forventet å vende tilbake, har bidratt med en «Twin Peaks without David Lynch is like…»-video (se klippet nederst i saken). Blant de mange kjente fjesene finner vi derimot ikke Kyle MacLachlan, som fra tidligere av er bekreftet å returnere til rollen som special agent Dale Cooper.

Lynch sitt valg om å trekke seg skal ha kommet som en overraskelse på de fleste, også innad i produksjonen. I sin artikkel skriver Variety at regissøren visstnok annonserte ”oppsigelsen” på Twitter uten å informere hverken medskaper Mark Frost eller advokaten sin.

Komplikasjonene som nå skaper usikkerhet skal ha oppstått etter at Lynch og Frost leverte inn manuset til de ni episodene, hvorpå det ble klart at produksjonskostnadene ville overskride det opprinnelige budsjettet betydelig. Showtime skal ha vært villige til å spytte mer penger inn i serien, i bytte mot at Lynch/Frost ga fra seg en større andelsprosent av inntektene. Her satte Lynch på bremseklossene.

Men forhandlinger er åpenbart i gang. Har David Lynch fått kalde føtter eller er Showtime gniene på pengesekken? Time will show.