Dardenne-brødrene lytter til kritikerne – har klippet ny versjon av The Unknown Girl

De belgiske Gullpalme-brødrene Luc Dardenne og Jean-Pierre Dardenne har klippet om sin tiende langfilm, The Unknown Girl, i kjølvannet av premieren i Cannes. Filmen, som fikk lunken mottagelse av kritikerne, er nå syv minutter kortere.

Ifølge ScreenDaily var den opprinnelige planen å redigere filmen noe i etterkant av premieren, sannsynligvis fordi Dardenne-brødrene opprinnelig måtte skru opp tempoet for å rekke Cannes. Nå forteller regissørene at de også har benyttet anledningen til å foreta større endringer, etter å ha lyttet til kritikernes innvendinger.

Luc Dardenne presiserer at de har valgt å ta til seg respons fra kritikere som også er deres venner, og som i utgangspunktet likte The Unknown Girl, men hadde problemer med enkelte deler av filmen.

Jean-Pierre Dardenne forteller at de selv er mer fornøyde med den nye versjonen enn originalen, og belgiske og nederlandske filmkritikere som har sett begge versjoner er enige: «They all said it was much better». I likhet med mange andre, var Montages skuffet over The Unknown Girl i Cannes, og opplevde filmen som overraskende ujevn og klønete til å komme fra to av Europas stødigste auteurer. Nå blir det spennende å se om vi lar oss overbevise av den friserte utgaven!

The Unknown Girl får belgisk premiere tidlig i oktober, men vises i sin nye drakt allerede 30. juni, på Institute Lumiere i Lyon, som en del av et retrospektiv. Filmen distribueres av Arthaus i Norge, og vil trolig settes opp på kino til høsten eller tidlig neste år.