- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Dardenne-brødrene lytter til kritikerne – har klippet ny versjon av The Unknown Girl

Av , 28. juni 2016 i Ukategorisert

De belgiske Gullpalme-brødrene Luc Dardenne [1] og Jean-Pierre Dardenne [2] har klippet om sin tiende langfilm, The Unknown Girl [3], i kjølvannet av premieren i Cannes. Filmen, som fikk lunken mottagelse av kritikerne, er nå syv minutter kortere.

Ifølge ScreenDaily [4] var den opprinnelige planen å redigere filmen noe i etterkant av premieren, sannsynligvis fordi Dardenne-brødrene opprinnelig måtte skru opp tempoet for å rekke Cannes. Nå forteller regissørene at de også har benyttet anledningen til å foreta større endringer, etter å ha lyttet til kritikernes innvendinger.

Luc Dardenne presiserer at de har valgt å ta til seg respons fra kritikere som også er deres venner, og som i utgangspunktet likte The Unknown Girl, men hadde problemer med enkelte deler av filmen.

Jean-Pierre Dardenne forteller at de selv er mer fornøyde med den nye versjonen enn originalen, og belgiske og nederlandske filmkritikere som har sett begge versjoner er enige: «They all said it was much better». I likhet med mange andre, var Montages skuffet over The Unknown Girl i Cannes, og opplevde filmen som overraskende ujevn og klønete til å komme fra to av Europas stødigste auteurer. Nå blir det spennende å se om vi lar oss overbevise av den friserte utgaven!

The Unknown Girl får belgisk premiere tidlig i oktober, men vises i sin nye drakt allerede 30. juni, på Institute Lumiere i Lyon, som en del av et retrospektiv. Filmen distribueres av Arthaus i Norge, og vil trolig settes opp på kino til høsten eller tidlig neste år.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/dardenne-brodrene-lytter-til-kritikerne-har-klippet-ny-versjon-av-the-unknown-girl/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Luc Dardenne: http://montages.no/filmfolk/luc-dardenne/

[2] Jean-Pierre Dardenne: http://montages.no/filmfolk/jean-pierre-dardenne/

[3] The Unknown Girl: http://www.imdb.com/title/tt4630550/?ref_=nv_sr_2

[4] ScreenDaily: http://www.screendaily.com/dardenne-brothers-re-edit-cannes-drama-the-unknown-girl/5106274.article

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.