Cannes-festivalen har offentliggjort tre alternative datoer for 2021

Cannes-festivalen har god grunn til å frykte at koronapandemiens overtak vedvarer i store deler av 2021, og har nå varslet tre alternative tidspunkter for avvikling.

Hvis Cannes-festivalen velger å beholde sitt tradisjonelle tidsrom i midten av mai, kan 2021-utgaven bli en majestetisk markering av at verden er tilbake slik vi kjente den. Men det kan også vise seg å bli for tidlig. Derfor har festivalsjef Thierry Frémaux valgt å offentliggjøre tre alternative tidspunkter, for å sikre at omstillinger kan skje så raskt og smidig som mulig.

Thierry Frémaux.

Alternativene til midten av mai blir første halvdel av juli, andre halvdel av juli og andre halvdel av august (tett på Venezia-festivalen).

I et intervju med bransjebladet Variety, understreker Frémaux at han på alle måter håper og satser på at det blir mulig å avvikle som normalt neste år: «This is a possible eventuality that has already been worked out [with the local authorities]. We did so almost out of superstition, and hope not to use it. We’re all working under the belief that in May 2021, Cannes will be the first post-pandemic event.»

Montages krysser fingrene for at vi ikke blir nødt til å avvikle en ny runde med alternativ Cannes-festival i 2021.