Blir Bret Easton Ellis og Paul Schraders The Canyons en krampaktig b-filmpastisj?

I vinter skrev vi entusiastisk om at Bret Easton Ellis og Paul Schrader skulle samarbeide om et lavbudsjetts filmprosjekt – en erotisk film noir, satt til Los Angeles mørke avkroker.

Vi har også skrevet om den kryptiske teaseren, og i høst har det dukket opp en grindhouse-lignende snutt, samt den blodferske traileren du kan se nedenfor. Ellis skriver fremragende litteratur, men det er lite av hans skarpe vidd og satire som fremkommer av denne gørrkjedelige pastisjen, som skal etterligne gammeldagse b-filmtrailere. Hva slags film er dette? Hva er intrigen – hvilken historie ønsker den å fortelle?

Her og nå ser The Canyons ut som en slags såpeopera om en relasjonskonflikt. Fengselsfuglen Lindsay Lohan og pornoskuespilleren James Deen spiller hovedrollene, og selv om de i utgangspunktet burde passe godt inn i et trash-univers, virker ikke rollefigurene spesielt interessante eller morsomme. Jeg tror det må betydelige doser sex og vold til for å kunne selge denne filmen til et publikum – men for alt jeg vet kan The Canyons vise seg å være langt bedre enn hva den gir seg ut for.

Filmen har fortsatt ikke fått premieredato.