Blir Bret Easton Ellis og Paul Schraders The Canyons en krampaktig b-filmpastisj?

I vinter skrev vi entusiastisk om at Bret Easton Ellis og Paul Schrader skulle samarbeide om et lavbudsjetts filmprosjekt – en erotisk film noir, satt til Los Angeles mørke avkroker.

Vi har også skrevet om den kryptiske teaseren, og i høst har det dukket opp en grindhouse-lignende snutt, samt den blodferske traileren du kan se nedenfor. Ellis skriver fremragende litteratur, men det er lite av hans skarpe vidd og satire som fremkommer av denne gørrkjedelige pastisjen, som skal etterligne gammeldagse b-filmtrailere. Hva slags film er dette? Hva er intrigen – hvilken historie ønsker den å fortelle?

Her og nå ser The Canyons ut som en slags såpeopera om en relasjonskonflikt. Fengselsfuglen Lindsay Lohan og pornoskuespilleren James Deen spiller hovedrollene, og selv om de i utgangspunktet burde passe godt inn i et trash-univers, virker ikke rollefigurene spesielt interessante eller morsomme. Jeg tror det må betydelige doser sex og vold til for å kunne selge denne filmen til et publikum – men for alt jeg vet kan The Canyons vise seg å være langt bedre enn hva den gir seg ut for.

Filmen har fortsatt ikke fått premieredato.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Ole_ sier:

  Var jo en ganske vittig teaser da. Ekstremt tongue-in-cheek. «the twitter-obssesed writer» «Never-Oscar-Nominated director» «Comes to an internet server of your choice».

  Kanskje man skulle tatt for seg teaseren og skrevet om den som et selvstendig verk. Kanskje en jobb for Anne Gjelsvik?

 2. Jeg kan godt forstå at dette ble kult for andre, men i mine øyne ble det overdrevet og platt – ikke spesielt morsomt. Jeg klarer dessuten ikke å «få øye på» Ellis her, men hans medvirkning gjør at jeg uansett håper på det beste.

  Klart vi kunne analysert traileren på en grundigere måte (a la det vi gjorde med teaseren), men Kortklipt er en nyhetsspalte, og en større artikkel må motiveres av engasjement – som jeg dessverre manglet.

 3. Ole_ sier:

  Shit! Nå virker det som om jeg syntes teaseren var dritkul og det beste som har skjedd filmen siden Lumiere filmet noen arbeidere som forlot en fabrikk. Nok et lodd i livet…

 4. Haha – det må du leve med!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>