Anders Baasmo Christiansen skal ikke spille mot Léa Seydoux i ny film fra Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi

I februar 2018 kunne vi rapportere at skuespiller Anders Baasmo Christiansen (Nord) var tiltenkt den mannlige hovedrollen ved siden av den franske superstjernen Léa Seydoux (Blå er den varmeste fargen) i Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedis neste film, The Story of My Wife. Nå har innspillingen endelig kommet i gang, men uten Baasmo Christiansen.

Det er det europeiske bransjenettstedet Cineuropa som nå melder at Enyedi og Seydoux er på plass i den tyske byen Hamburg, hvor opptakene til The Story of My Wife startet denne uken. I samme nyhetssak fremgår det at rollebesetningen – i tillegg til Seydoux – også består av skuespillere som Gijs Naber, Louis Garrel, Josef Hader, Sergio Rubini og Jasmine Trinca. Disse detaljene oppgis også hos IMDb, hvor det i tillegg er loggført at rollefiguren Jakob Störr, som opprinnelig skulle bli gestaltet av Baasmo Christiansen, nå vil bli pustet liv i av Gijs Naber – en nederlandsk skuespiller som blant annet var å se i Paul Verhoevens krigsfilm Zwartboek (2006).

The Story of My Wife er en filmatisering av Milan Füsts roman med samme tittel fra 1946, og historien som fortelles er etter sigende en variasjon over Den flygende hollender, satt til 1920-tallet. Premisset er at sjøkapteinen Störr inngår et veddemål med en venn om at han vil gifte seg med den første kvinnen som entrer kafeeen der han oppholder seg. Inn døren kommer Léa Seydoux.

At norske skuespillere i stadig større grad også blir tatt i bruk på internasjonale film- og TV-prosjekter er en gledelig utvikling, både for de individuelle aktørene og for statusen til norsk film- og TV-bransje ut mot verden. Denne neste filmen til Ildikó Enyedi kunne ha blitt en flott synliggjøring for Anders Baasmo Christiansen, men forhåpentligvis vil han få nye muligheter igjen i fremtiden.

The Story of My Wife kommer mest sannsynlig til å få premiere på en av de større internasjonale filmfestivalene i 2020, og vil nok også få stor profilering ettersom Seydouxs nærvær i seg selv drysser stjernestøv over filmen.