Ebba och Didrik

Alle vi som vokste opp med Midt i Smørøyet som ukas høydepunkt husker hvor stas det var når hvert program ble avsluttet med neste episode i en utvalgt serie. Brødrene Dal og Asylet gjorde begge sterke inntrykk, men Ebba och Didrik var utvilsomt den serien som preget meg mest. Faktisk har den stått som et evig referansepunkt for meg, og da serien endelig ble sluppet på DVD for noen år tilbake var gjensynet et av mitt filminteresserte livs mest forløsende øyeblikk. For Peter Schildt og Christina Herrströms nittitallsopus er fortsatt en av de fineste barn- og ungdomsskildringene jeg har sett. Både hylende morsom og hjerteskjærende på en og samme gang, og dessuten et dokument over jappetiden som nesten kan måle skostørrelse med American Psycho.

Ebba och Didrik er rett og slett et mesterverk.

Serien kan kjøpes her eller sees i sin helhet på YouTube.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Konge at du trekker frem denne! En serie som ikke må gå i glemmeboka grunnet barneserie-stempelet! Hjerteskjærende og morsom både for barn og voksne!

  2. Live Roaldset sier:

    Åh, den hadde jeg glemt av! Utorlig fin serie :)

  3. Truls Foss sier:

    Når nevnt, denne var jo et heftig snakkis tema i Kvengutua (internt). Må virkelig få sett den!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>