Arthaus kjøper Gullpalmevinneren

Arthaus har sikret norsk kinodistribusjon av årets Gullpalmevinner fra Cannes -- Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives av Apichatpong Weerasethakul. Tidligere i festivalen inngikk selskapet videre avtale om distribusjon av Om Gud og menn (Des Hommes et des Dieux) av Xavier Beauvois, som ble belønnet med Le Grand Prix du Jury. Arthaus blir også norsk distributør av den mye omtalte, danske krigsdokumentaren Armadillo av Janus Metz som fikk Grand Prix i sideprogrammet Kritikeruken.

Plottet til Gullpalmevinneren sentrerer rundt Onkel Boonmee lider av en dødelig nyresykdom og skal tilbringe sine  siste dager på landet med sine aller nærmeste. Distributøren beskriver den som en vakker, mystisk og humoristisk film om døden, tidligere liv, spøkelser,  reinkarnerte mennesker og dyr. Regissør Weerasethakul har fått to mindre priser i Cannes tidligere, og dette er hans sjette produksjon, men den første som får norsk kinodistribusjon. Filmen får sin norske premiere på BIFF til høsten, og skal deretter vises både på Film fra Sør og Tromsø internasjonale filmfestival før Arthaus nå altså slipper den løs i resten av landet.

Her er traileren: