Werner Herzog gjør mørk massakre-komedie

Et dobbelt dypdykk ned i fengslede fanger på death row var tydeligvis ikke nok for Werner Herzog, som nå skal regissere en ny film med utgangspunkt i amerikansk rettsvesen og sørstatenes skyggeside. Men i motsetning til Into the Abyss og tv-serien On Death Row er ikke den nye filmen en dokumentar – det er nemlig snakk om en filmatisering av Vernon God Little; forfatter DBC Pierres romandebut.

Fortellingen handler om tenåringen Vernon som bor i en liten småby i Texas, og som blir syndebukken etter at kameraten hans tar livet av seksten skoleelever og seg selv. Utpekt som medsammensvoren frykter Vernon en kommende dødsstraff og rømmer mot grensen til Mexico. Amazon.com beskriver boka som «a provocatively satirical, riotously funny look at violence, materialism, and the American media».

Manuset til Vernon God Little skal utarbeides av Andrew Birkin, som tidligere har vært manusforfatter for blant annet Parfymen: Historien om en morder og Rosens navn. Prosjektet skal visstnok være førsteprioritet for Herzog akkurat nå, så da spørs det om innspillingen av lovende Queen of the Desert starter denne høsten slik den opprinnelig skulle.