Roland Emmerich lager ny Stargate-trilogi

At katastrofefilm-kongen Roland Emmerich skal lage Independence Day-oppfølger har vært kjent en stund. Men i dag rapporterer The Hollywood Reporter at Emmerich og produsent Dean Devlin også har en ny Stargate-trilogi på trappene.

Akkurat nå er Emmerich i forarbeidsstadiet på filmen Stonewall, en Milk-aktig affære om homofiles rettigheter. Deretter bærer det rett inn i Independence Day-oppfølgeren ID Forever, som blir lansert i to deler – første del har tentativ premieredato 1. juli 2016. Men så er det altså klart for den nye Stargate-trilogien.

Filmene blir et samarbeidsprosjekt mellom MGM og Warner Bros., og det er på nåværende tidspunkt uvisst om filmene blir rene nytolkninger eller føyer seg inn i franchisens eksisterende fiksjonsunivers. Originalfilmen ble en massiv monsterhit og tidenes mest innbringende film under åpningshelgen i 1994. Siden den gang har det blitt produsert flere spinoff-serier for TV, blant annet Stargate SG-1 (med Richard Dean «MacGyver» Anderson i hovedrollen), animasjonsserien Stargate: Infinity, Stargate: Atlantis og sist den mer seriøse, Battlestar Galactica-inspirerte Stargate: Universe. I tillegg til en rekke rett-til-video-filmer, bøker, dataspill og så videre. Derfor er det kanskje ikke overraskende at franchisen melkes ytterligere og at man i likhet med serien Universe nå har et ønske om å oppdatere filmene til et mer moderne filmspråk.

Hvis filmene føyer seg inn i den eksisterende tidslinjen, er det kanskje naturlig å forvente en slags retur for originalbesetningen, deriblant Kurt Russell og James Spader. Inntil da er det åpent for spekulasjoner og antagelser. Personlig har jeg alltid vært begeistret for både Emmerich og originalfilmen, og tillater meg derfor å ha høye forventninger. Montages følger utviklingen!