Et geni er borte – Robin Williams er død (1951-2014)

Fryktelig sørgelig nyheter på morgenkvisten, da nyhetsbyråer over hele verden melder om Robin Williams‘ bortgang i går, sannsynligvis etter å ha begått selvmord.

Politiet i Marin County, California, rapporterer at de fant ham livløs i hjemmet kl. 12 mandag formiddag. Selv om det først må foretas en obduksjon, er det tegn som tyder på en form for asfyksi (oksygenmangel) som kan være selvpåført. Williams har i lenger tid slitt med depresjon og var senest i forrige måned innlagt på en avrusningsklinikk. Det er ikke første gang vi ser den syltynne grensen mellom komisk geni og alvorlige lidelser viskes ut.

Williams var imidlertid mer enn bare en mester i frenetisk rytme og ekstrem timing innenfor komediesjangeren. Han gjorde også en lang rekke blodseriøse roller, og noen ganger roller som kombinerte begge talentene. For undertegnede strålte Williams sterkest i Good Morning Vietnam (1987), Dead Poet’s Society (1989), The Fisher King (1991), Aladdin (1992), Mrs. Doubtfire (1993), Good Will Hunting (1997) og som en overraskende bad guy i One Hour Photo (2002). Jeg regner ikke med at dette er spesielt kontroversielle valg.

Den siste tiden var Williams blant annet aktuell med TV-serien The Crazy Ones (2013-2014), Phil Alden Robinsons The Angriest Man in Brooklyn og den tredje Night at the Museum-filmen.

Montages kommer helt sikkert tilbake med en mer markant hyllest til stjerneskuespilleren. I mellomtiden kan du ta en titt på audition-scenen fra Mrs. Doubtfire, som oppsummerer veldig mye av det Robin Williams stod for:

*

Aladdin
«Genie, you’re free!»

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. ostepop sier:

    Jeg blir sjeldent oppriktig lei meg når en skuespiller dør, men Robin Williams virket å være en oppriktig fin fyr, samtidig som han fint taklet både morsomme og dramatiske roller. (The Fisher King er min absolutte favoritt – han er enormt bra i den)

    Triste greier.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>