Robert Zemeckis snakker om 3D og Roger Rabbit-oppfølger

I et ferskt videointervju med MTV snakker Flight-aktuelle Robert Zemeckis om mulighetene for en ny Roger Rabbit-film.

Det er kanskje ikke en offisiell bekreftelse på at filmen er på vei, men intervjuet gir tydelige signaler om at oppfølgeren til hybridklassikeren Who Framed Roger Rabbit? (1988) allerede har et tilfredsstillende manus på plass, forfattet av originalskribentene Jeffrey Price og Peter S. Seaman. Interessant er det også at regissøren ønsker å gjøre animasjonene i god gammel håndtegning, men satt inn i en 3D-setting. Som han selv sier:

If I were to do the sequel, it would be done just like the first one. It would look the same way, but we would present it in 3-D in its release. I would do all of the animation hand-drawn; 2-D, but using 3-D tools. It wouldn’t be like Pixar 3-D. It wouldn’t look like that… this would again be another period movie.

Jeg er glad for at Zemeckis har tatt en pause fra de grusomme motion capture-filmene, og at han åpenbart også er kritisk til å gjøre nytolkninger av sine egne filmer. At han vurderer å post-konvertere Roger Rabbit til 3D er heller ikke en av de dummeste idéene jeg har hørt. Hvis det er én film som virkelig makter en slik transformasjon, er det nettopp den.

Mest interessant var nok allikevel planene om å gjøre en 3D-dokumentar om balansekunstneren Philippe Petit, kjent fra Man on Wire (2008). Her ligger det store muligheter i formidlingen av det kunstneriske og opplevelsesmessige uttrykket som en slik aktivitet innebærer.

Her er intervjuet i sin helhet: